86% van de sneakers worden geproduceerd in Azië, terwijl 70% van de sneakers (ver) buiten deze landen gedragen worden. “Duurzame” sneakers die van ver hierheen worden gevlogen of gevaren zijn volgens ons nooit duurzaam.

  Zoolmates vindt dat dit anders moet en anders kan. Daarom kiezen wij ervoor om de productie van sneakers terug te brengen naar Nederland, dichtbij de mensen die de sneakers daadwerkelijk dragen. Samen met maatschappelijke partners zetten wij nog extra in op positieve maatschappelijke impact.

  Onze missie:

  ✈️ - Zoolmates sneakers leggen geen vervuilende reis af door het verminderen van onnodige reisbewegingen. Dat scheelt CO2-uitstoot.

  👟 - Wij gebruiken duurzame materialen en een duurzame wijze van productie.

  🎨 - Wij zetten in op het behouden van het vakmanschap, en investeren wij in jong talent en mensen met bijzondere talenten die een bijdrage kunnen leveren op de arbeidsmarkt.

  Een paar voorbeelden van hoe wij dit doen:

  We gebruiken chroomvrij geproduceerd leer van een door de Leather Working Group erkende looier

  Bij verzending maken wij gebruik van hergebruikt, onbewerkt karton. Ook is de onze schoenendoos de verzenddoos. Dat scheelt afval.

  We werken samen met maatschappelijke partners als Pluryn, Cycloon, en SintLucas

  Wij gaan heel bewust niet mee in de ratrace van fast-fashion. Wij hanteren een vaste collectie die niet afhankelijk is van het seizoen. Dat voorkomt afval en verspilling.

  Stap voor stap werken wij aan deze uitdagingen. Wij laten zien wat we al doen en wat onze volgende stap is om steeds weer nieuwe doelen te behalen.