Sneakers

Hoe kies ik de juiste maat?

Wie de schoen past... hoeft hem niet terug te sturen. Dat scheelt weer reisbewegingen. Check daarom hier welke maat het beste bij jou past.

Waarom vragen jullie klanten hun binnenzool op te meten?

Dat is de beste en makkelijkste manier om jouw maat goed in te schatten. Wij willen dat onze klanten de juiste maat kiezen om prettig op onze schoenen te lopen. Door het opmeten van je maat voorkomen we ook reisbewegingen doordat producten minder vaak teruggestuurd hoeven te worden.

Jullie gebruiken leer, een dierlijk product. Waarom niet vegan?

Wij besteden veel aandacht aan herbruikbaarheid en duurzame materialen. We hebben bij onze eerste sneaker bewust gekozen voor natuurlijk leer, omdat dit type materiaal volledig recyclebaar is. De vegan alternatieven zijn dat niet en bestaan vaak uit combinaties van meerdere materialen. Wij blijven uiteraard onze sneaker doorontwikkelen en blijven kritisch naar onze materialen kijken.

Waar kan ik technische informatie vinden over de sneakers?

Technische informatie kun je hier vinden op onze website. Heb je specifieke vragen, stuur ons gerust een mail! Dat kan naar info@zoolmates.com. Wij vertellen graag meer over ons product.

Hoe kan ik kleine beschadigingen van het leer herstellen?

Het leer is een natuurlijk materiaal en 'leeft'. Het zal daarom hoogstwaarschijnlijk ook beschadigingen krijgen. Het beste is om zo min mogelijk chemische producten aan te brengen. Als er vuiligheid op het leer van je sneaker zit, kun je ze het beste reinigen met een vochtig doekje en wat ecologische zeep. 

Hoe kan ik mijn zool het beste schoonmaken?

Je kunt de zool schoonmaken met 80% alcohol, tandpasta, of wit wasmiddel. Zorg altijd dat je het leer beschermt, want het kan verkleuren als het in aanraking komt met een chemisch product.

Hoe zorg ik voor witte veters?

De veters kunnen in de wasmachine of met een sopje gewassen worden.

Kan ik mijn sneakers in de wasmachine doen?

Dat raden wij zeer af.

Betalen

Welke mogelijkheden zijn er om te betalen?

Je kunt betalen via iDEAL, met creditcard, of via Paypal.

Betalen met iDEAL:
Als je kiest voor “Betalen met iDEAL”, dan betaal je via je eigen internetbankieromgeving. Je kunt direct gebruik maken van iDEAL en je hoeft je daar niet voor aan te melden. Daarnaast doorloop je dezelfde stappen als je bij internetbankieren gewend bent, met dezelfde beveiligingseisen van jouw bank. Met iDEAL wordt het bedrag direct van de bankrekening afgeschreven. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging van de bestelling.

Betalen met creditcard:
De bestelling kan betaald worden met creditcards van VISA, MasterCard of American Express. Het bedrag wordt op een vaste datum van je bankrekening afgeschreven. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging van de bestelling.

Levering en retourneren

Binnen hoeveel dagen worden de sneakers geleverd?

Wij streven naar levering van de sneakers binnen 5 werkdagen. Duurt het langer, dan nemen we contact met je op.

Binnen hoeveel dagen moet ik de sneakers retourneren?

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van het pakketje.

Waar moet ik bij retourneren de sneakers naar toe sturen?

Een retourzending kun je aanmelden door een mail te sturen naar info@zoolmates.com. Dan nemen wij contact met je op voor afhandeling.

Bedrijfsvoering

Wat gebeurt er met jullie winst?

Eventuele winst investeren we in de verdere ontwikkeling van Zoolmates, onder andere gericht op het uitbreiden van de productie in Nederland en het verduurzamen van de materialen die we gebruiken voor het maken van sneakers.

Waar vindt de productie plaats?

We produceren voor de helft in Nederland en voor de helft in Roemenië. De inzet is om stap voor stap de totale productie naar Nederland te brengen.

Jullie produceren voor de lokale markt. Aan welke landen leveren jullie dan?

We verkopen in principe aan iedereen, maar verzenden doen we alleen binnen Europa. Woon je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, dan kan je onze schoenen alleen kopen als je in Nederland op bezoek bent of iemand ze laat meenemen. De reden hiervoor is dat wij reisbewegingen zo veel mogelijk willen beperken en duurzaam vrachtvervoer willen stimuleren.

Waar komen de materialen vandaan en zijn die ook duurzaam?

Alle materialen komen uit Europa. We maken gebruik van gerecyclede materialen en chroomvrij geproduceerd leer. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Hoe kan ik jullie bereiken bij vragen?

Het beste is om een mailtje met je naam en telefoonnummer te sturen naar info@zoolmates.com. Wij nemen dan per mail of telefoon contact met je op.