86% van de sneakers worden geproduceerd in Azië, terwijl 70% van de sneakers (ver) buiten deze landen gedragen worden. “Duurzame” sneakers die van ver hierheen worden gevlogen of gevaren zijn volgens ons nooit duurzaam.

  Zoolmates vindt dat dit anders moet en anders kan. Daarom kiezen wij ervoor om de productie van sneakers terug te brengen naar Nederland, dicht bij de mensen die de sneakers daadwerkelijk dragen en in samenwerking met maatschappelijke partners.

  Onze missie:

  ✈️ - Zoolmates sneakers leggen geen vervuilende reis af door het verminderen van onnodige reisbewegingen. Dat scheelt CO2-uitstoot.

  👟 - Wij gebruiken duurzame materialen en een duurzame wijze van productie.

  🎨 - Wij zetten in op het behouden van het vakmanschap, en investeren wij in jong talent en mensen met bijzondere talenten die een bijdrage kunnen leveren op de arbeidsmarkt.

  Dagelijks werken wij met Zoolmates aan het verkleinen van de footprint van de sneakerproductie en vergroten van onze maatschappelijke impact. Zo gaan wij heel bewust niet mee in de ratrace van fast-fashion. Onze vaste collectie is niet afhankelijk van het seizoen en voorkomt daarvoor afval en verspilling. Ook maken wij bij verzending gebruik van hergebruikt, onbewerkt karton en is onze schoenendoos de verzenddoos. Dat scheelt afval.

  • Cleane, modieuze sneakers, voor mannen en vrouwen. Lokaal geproduceerd met duurzame materialen en productie methoden. Maatschappelijke en sociale impact

   Chroomvrij geproduceerd leer

   We gebruiken chroomvrij geproduceerd leer van een door de Leather Working Group erkende looier. Bewust is gekozen voor natuurlijk leer en geen vegan leer omdat deze alternatieve leersoorten vaak nog plastics bevatten. Door deze plastics is hergebruik van het materiaal op een later moment in de keten veel lastiger. Het keurmerk van de Leather Working Group ziet onder andere toe op dierenwelzijn. Meer weten over waaruit onze sneaker bestaat?

  • Cleane, modieuze duurzame sneakers, voor mannen en vrouwen. Lokale productie in Nederland met duurzame materialen en productie methoden. Maatschappelijke en sociale impact

   Maatschappelijke partners

   We werken samen met maatschappelijke partners zoals zorginstelling Pluryn en creatieve vakschool Sint Lucas. De mensen van Pluryn verzorgen het verpakken, plaatsen de veters in de schoenen en de verzending van onze sneakers. Meer weten over onze partners?