• Cleane, modieuze sneakers, voor mannen en vrouwen. Lokaal geproduceerd met duurzame materialen en productie methoden. Maatschappelijke en sociale impact

    Wij zijn Daan Smits, en Bart en Willem Jansen. Als broers en neven kennen we elkaar al ons hele leven. Met onze verschillende achtergronden en gedeelde drive werken we enthousiast aan Zoolmates.

    Bart is al jaren actief voor een grote zorg- en welzijnsorganisatie en leidt daar verschillende sociale ondernemingen. Hij weet als geen ander hoe mensen op weg geholpen kunnen worden naar werk. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd bierbrouwer van het sociale biermerk Duts. Willem, broertje van Bart, is zijn hele leven al maatschappelijk actief. Onder andere in de sociale volkshuisvesting en gemeentepolitiek. Daan, neef van Bart en Willem, is de financiële man van de drie met veel kennis van mode.

    In 2020 trokken wij de stoute schoenen aan en begonnen met het opzetten van een nieuw sneakermerk. Maar wel op een manier die past bij ons en de uitdagingen van nu. Wij werden heel enthousiast bij het idee om sneakers lokaal, duurzaam en met maatschappelijke impact te produceren. Zo ontstond Zoolmates.

    Meer lezen over onze missie om lokaal sneakers te produceren, op een duurzame, maatschappelijke manier?